Om oss

Hej,

Välkommen till kvarteret Laxholmen, beläget i Vårberg i Skärholmens församling i Stockholm.

Detta är hemsidan för samfällighetsföreningen Laxholmen som förvaltar den gemensamhetsanläggning som tillhör kvarteret och föreningen.

Vår hemsida är i första hand avsedd för medlemmarna – de boende. Men är du här och tittar ändå så vill vi gärna ge litet information även till dig.

Kvarteret Laxholmen är beläget i det sydvästra ”hörnet” av Stockholms kommun precis intill gränsen till Huddinge.

Kvarteret omfattar alla bostadsadresser till Söderholmsgränd, Laxholmsbacken och Örnholmsbrinken.

Här finns 195 radhusfastigheter som är uppförda 1972-1973. Husen är byggda i två plan som souterränghus eller planmarkshus och det finns därför tre grundvarianter på planlösningar och fyra varianter på placering.

De enskilda tomterna är i allmänhet ca 200 kvm. Gemensamhetsanläggningens area är ovanligt stor för en radhussamfällighet i Stockholm, ja faktiskt i runda tal två gånger den sammanlagda tomtarean. Det finns därför svängrum även nära boendet.

Hela kvarteret är beläget på en sluttning från ca 25 till ca 60 meters höjd (möh). Från många fastigheter har man en fin utsikt över Mälaren mot Estbröte och Lovön i Ekerö kommun.

Närheten till Mälaren ger också närhet till bad, strandpromenader och naturliga grönområden med omväxlande vegetation och fågelliv – inte minst på Vårbergstoppen som är en nära granne.

Vill du veta mer så kan du skicka epost till vår ordförande så hoppas vi att han kan svara.